Överdrag till torkställningen

Vi brukar ta undan torkstäkkningen när gräset klipps, och då är det lätt att trassla in sig i tvättlinan. Nu är problemet ett minne blott med detta fina överdrag. Jag har sytt det i vaxduk, och till och med satt på handtag och dekorsöm.


Pappas pyssel

Ett lite större pysselprojekt har Marcus färdigställt till Ebba. Kombinerad sandlåda och rutschkana. Han är duktig den där pappan!


Pysselrummet 2

Denna bilden kom inte med i förra inlägget, så nu kommer den.


Pysselrummet

Här kommer lite interiörbilder från Pysselrummet, som också används som gästrum.

  1.  


Anslagstavla

Medan jag gick och drömde om att Pysselrummet skulle bli klart funderade jag på hur det skulle inredas. Jag ville ha en anslagstavla, där man kan hänga idéer och utklipp. Nu är den färdig! Köpte en tavla på loppis, där jag använt ramen. Inuti ramen har jag klätt en frigolitskiva med tyg. Band, som man kan fästa papper i. Plopparna som banden sitter fast med är jungfruben.


Hylla

I början av semester byggde jag en hylla "nästan" själv. Fick bara hjälp med kontrollmätning, hålla i hyllplanen, skruva i svåra skruv mm. Men ritningen gjorde jag själv, och det mesta av byggandet. Riktigt kul, och lite självförtroendeboost när det gäller att bygga och använda power tools. Så skönt när den var färdig, och alla utedynor fått en egen plats istället för att ligga och vara i vägen på golvet i hallen. Det är skönt med ordning och reda.


Rabarberlemonad

När vi långgrillade fick Caroline i uppgift att fixa rabarberdryck. Receptet hittade vi i en av våra grillböcker. Det var inte alls svårt att göra, och passar utmärkt att svalka sig med en varm sommardag. 1 kg rabarber, skalade och skivade 1 dl socker 2 dl vatten 1/2 citron pressad 1 vaniljstång, delad Krossad is (vodka) Koka upp vatten, socker, citronjuice och vaniljstång. Lägg i rabarber och koka upp under lock, ta av från värmen och låt svalna i kyl. Sila av och servera i glas med krossad is. Spetsa med vodka om så önskas. När drycken var klar piffade jag till glasen lite för extra trevnad.


Hamburgerbröd

Marcus åkte och köpte en ny fin Webergrill. Den invigdes med att långgrilla pulled pork. Grillandet pågår i ca 5-8h beroende på köttets storlek. Medan vi väntade på grillen gjorde jag egna hamburgerbröd. Första gången jag gjorde dom blev de perfekta, denna gången blev de något kompakta, men ändå goda. Här finns receptet för den som vill prova: http://m.receptcentralen.se/r.asp?i=153


Toan

Äntligen är toan brukbar igen. Efter tapetseringen tog det lite tid innan handfatet kom på plats, men nu har det suttit där ett tag. Även en hylla och badrumsskåpet är på plats. Nu saknas bara ett stänkskydd bakom handfatet, och sedan är toan helt färdig. Jag fixade till badrumsskåpet invändigt med samma tapet som sitter i taket. Sedan var det dags att flytta in alla prylar. Hittade en rolig mugg att sätta alla rakhyvlar i.


Lupiner

Till min födelsedag plockade jag in lite lupiner och förgyllde hallen. De doftade ljuvligt, men blev väldigt skräpiga när de vissnade.


Sommarutställning på jobbet

Till Jämjödagen som var i maj, gjorde jag en liten sommarutställning på jobbet. Lite boktips och picknickmys. Några av besökarna tyckte det var roligt att leka picknick. Och många andra tyckte att det var mysigt och välkomnande i entrén. Så det blir kanske fler utställningar till hösten efter semestern.


Long time...

Nu har det gått så där långt mellan inläggen igen. Jag får nog inse att ett pyssel i veckan inte fungerade. Jag är nog mer en periodare när det gäller pysslandet, eller iaf bloggandet. Nu ska jag dock lägga upp en del pyssel som blivit till sen sist.


RSS 2.0