Omklädnad

Var riktigt sugen på pyssel ikväll. Har sedan vi tapetserade om på lilla toaletten tänkt klä om en kartong och topshållaren. Nu har det äntligen blivit av. 


Jag använde mig av tapetrester som blivit över. Jag tyckte dock att topsbehållaren blev lite beige, så jag dekorerade ränder med hjälp av tejp. 


Boxen blev väldigt fyrkantig när den var omklädd, så det fick bli lite exta pimp på den med. Limmade fast ett gammalt trasigt pärlhalsband av plast på locket. Och så en ram med texten Skatter. 








Trappan

För ung ett år sedan tog vi in Marcus bror och hans målarfirma att tapetsera hos oss. Vi fick hjälp med tapeterna runt trappen. Men själva trappen skulle vi fixa själva. Lite hände. Marcus slipade och lackade räcket, och vi målade ung 1/3 av trappen. Vi tog också bort plastmattan på nästan alla trappstegen. Sedan tog det stopp.  

Nu har vi hittar lite energi och inspiration igen. Jag har slipat på trappstegen där det ska målas. Lite till behövs det tas i hörnen där jag inte kom åt med maskinen. 

I kväll tog jag bort plastmattan på de sista fem trappstegen. Skrapade bort ser gamla klistret. Så nu ser trappan kite mer enhetlig ut. 

Nu hoppas jag att vi förhoppningsvis lyckas göra det färdigt snart, så det inte tar ytterligare ett år. 




Nyårsdukning

En snabb nyårsdukning blev det denna gången. Ebba valde servetterna när vi var och handlade, så vi utgick från dom. Ballonger går ju alltid hem hos barnen, så det fick det också bli. Lite bling bling och tutor hör ju nyår till, så det fick också komma med. 

Det blev en trevlig tillställning som bjöd på god mat, trevligt sällskap, spel och prat ända in på småtimmarna. 





Julbak

Ebba och jag bakade tunnbröd till jul. Har ätit dessa bröd varje år sedan jag var liten. Bröden steks i stekpannan. De övre bröden har Ebba kavlat. 

Medan vi väntade på att degen skulle jäsa, bakade vi jordnötskakor. De är riktigt enkla att göra och så smaskiga. 


En liten dam tog en första smakbit, innan jag hann fotografera. 

Pepparkaksbaket

Nu blev det lite lång tid emellan inläggen igen. Men nu kommer flera stycken. Vi börjar med ett bak. I början av december var det dags för det årliga pepparkaksbaket. I år var jag förkyld, så jag la av efter ett tag, så det blev ingen vinst. 179 st lyckades jag iaf göra. 




RSS 2.0