Sidenslips

Hittade billiga sidenfärger på Panduros outlet i Ullared. De hade dock inte några skarfsar i siden. Hittade en slips. Ebba och jag målade den tillsammans till fars dag. Vi strödde på salt, men fick inte samma effekt som på skarfsen. Jag tror att det berodde på att slipsen var för tjock. Roligt var det iaf och den blev ju fin på sitt sätt även om det inte blev som jag tänkt. 





En ny teknik

Har fått lära mig en ny teknik, sidenmålning som saltas. Du målar med sidenfärg på ett tunt stycke siden som är vått. När du täckt det du vill, strör du på salt. Saltet drar till sig färgen och skapar ett mönster. Vänta tills det torkat. Borsta bort saltet. Fixera färgen genom att stryka i 5 min. Sedan blöter du tyget för att få bort resterande salt. Stryk torrt och det är klart. 







Den lilla prinsessan

Årets halloweenkostym till Ebba blev den lilla prinsessan. En karaktär från Tony Ross böcker, som även finns på tv. 

Ebba gillar den lilla prinsessan och det var i princip det enda hon tittade på ett tag. 

En ganska enkel kostym att göra. Ett lucialinne blev klänningen. Sedan gjorde jag en krona av kartong klädd i gult papper. Limmade ihop den med limpistol, vilket gjorde den hållbar. Klistrade sedan fast brunt garn till hår inuti kronan. Sedan var det bara att sminka på lite blå ögonskugga och lite rouge. Klart!



Ett år senare!

Nu är det ett helt år sedan jag la upp något på bloggen. Tänkte att nu var det verkligen dags. Det kommer kanske inte att bli ett pyssel i veckan, utan när andan faller på. Har nu hittat pyssellusten igen, så kanske det blir många inlägg framöver. 

RSS 2.0