Gubbar

Så var det dags för två kollegor att gå i pension. Och nu förtiden förväntas det en gubbe i avtackningspresent. Och visst är det kul att göra och ge bort. En del är lättare att göra vissa lite svårare. En av gubbarna var jag inte nöjd med, så den målade jag om samma eftermiddag som den skulle ges bort. Den blev bra till slut, och hon var nöjd med den, och det är ju det viktigaste. 






Ugglor

Hittade lite inspiration på nätet. Ebba, farmor och jag har gjort ugglor av toarullar. Den lila har farmor gjort. Den med röda vingar har jag gjort, och de andra två har Ebba gjort. Att ögonen ska sitta bredvid varandra, och näbben under, struntar Ebba i och kör på egen design. 




Vårbruket

Ebba och jag plockade in lite blommor nu i vår. Tycker att det blev en söt liten bukett. 


Blombord

Ville ha något annat att ställa några blommor på i hallen. Letade runt på blocket och loppis, men hittade inget som passade. Gick ett varv i källaren för att se om det fanns något där. Hittade en gammal låda som Marcus morfar haft sina målargrejer i. (Han var målarmästare) tyckte att lådan var fin, men lite låg. Visste att vi hade ett underrede med ben till någon annan gammal möbel ute i ladan. Det var dock lite för brett, så det fick bli till att såga. Limmade och spikade fast benen under och voilà, ett fint litet bord. 



Vårblommor

Fixade ett litet blomarrangemang med de första vårblommorna som kom. Fyra olika blommor i lika många vaser. 


Griffeltavla med veckomenyn

Ville ha något snyggt att skriva veckomenyn på. Köpte en griffeltavla på Enkla, som jag gjorde om. Målade över motivet som fanns, och skrev istället veckans måltider. Satte fast en svart järnbit som jag klippt ut från en skylt, som jag också köpte på Enkla. Detta för att det skulle bli magnetiskt. Magneterna hade jag köpt för längesedan. Målade dit ränder med vit färg, så att det ska bli lättare att skriva. 


Kattmatsbehållare

Vi har en plasttunna som vi förvarar kattmaten i. Den är ifrån Royal Kanin, och hade hundar på sig. (Glömde ju så klart ta förebild.) Tyckte inte den var så fin, och passade in. Klädde in den i samma tyg som gardinen i hallen.



Kudde

Ebba skulle ha en kudde till dagis och deras vilostunder. Fixade det med lite tyger jag hade hemma. Lite brodyr med namnet, så alla vet vems den är. 






Ny tapetbit

När jag skulle öppna en lucka till brandinspektören hittade jag en ny tapet som suttit i huset. Självklart skulle den upp på väggen med de andra tapeterna. 



WC-skylt

Skruvade upp en skylt på toadörren, som jag köpt för längesedan. 



Skynke

Skåpsluckan under vasken i köket har gått sönder. I väntan på lackering och fix, sydde jag ett skynke, så vi slipper se soptunna mm. 


Lite nya krukor och blommor

Tyckte att fönstret i tv-rummet behövde en liten uppfräschning. Det blev nya blommor och krukor. Jag hittade inga fina ampelkrukor, så jag köpte vanliga krukor som jag borrade hål i. Kedjor till amplarna fanns att köpa på blomsterlandet. 



Mus på jobbet

På en av dörrarna på jobbet var det ett hål. Tråkigt tycker jag. Så jag knådade ihop ett litet mushuvud som sticker ut. Från början hade musen andra öron, också de i lera, men de gick av, så det fick bli mer hållbara material. 


Födelsedagspresent

Ebba och jag gjorde små burkar till mamma/mormor när hon fyllde år. Vi tog gamla pizzasalladsburkar, och fixade till locken lite. Limmet har inte torkat när bilderna togs. Det blir genomskinligt när det är torrt.  Ett kort gjorde Ebba också. Hon limmade ihop det inuti, för det var hemligt. 





På g igen!

Jaha, nu blev det sådär långt mellan inläggen igen. Pysslat har jag dock gjort. Bilder och inlägg kommer nu i en klump istället för pö om pö. 

RSS 2.0