Datumljus

När vi var små hade vi många traditioner kring jul. En av dom var att tända ett datumljus varje dag. 

Själv har jag inte lyckats hålla alla traditionerna vid liv. Då är det bra att ha en mamma som fixar det åt en. Datumljus och ljusstake blev levererat hem lagom innan första tändning. 

För att göra staken lite juligare fyllde jag den med nötter. Fix och färdigt på en minut ca. 




Ebbas födelsedagstårta

Jag glömde bort att beställa tårta i tid till Ebbas kalas. Och baka egen var det bara inte tal om. Så det fick bli Frödinges färdiga operatårta (prinsessan, fast med rosa marsipan.) från frysdisken. 

För att göra den lite roligare köpte jag hem lite tårtdekorationer från affären. När vi skulle ta av platsen på tårtorna hade en del av marsipanen fastnat. Men det gömde vi under dekorationen. 

Det blev väl inte världens snyggaste, men lite rolig ändå. 





Pappersstjärna

Var så himla sugen på pyssel för ett tag sedan, men visste inte vad jag skulle göra. Jag gick och köpte 101 idéer. Det mesta var jul i tidningen, och det var jag inte sugen på just då. Men hittade en pappersstjärna som såg trevlig ut. 

Det var lite pill med den. Först fick jag göra mallar. Sedan klippa ut en massa delar. För att sedan limma ihop. Den blev ganska fin till slut tycker jag. Men jag har absolut ingen aning om vad jag ska göra med den. 





RSS 2.0