Golvmatta och grind

Jag la för ett tag sedan in en golvmatta under trappen i kattens hörna. Detta för att gruset som fastnar på tassarna ska trilla av istället för att det sprids ut över hela huset.

En grind fick Marcus sätta upp så att inte Ebba ska komma åt och leka i kattlådan.

Tycker att det blev riktigt bra, och skönt att Ebba inte kommer åt längre. Nu återstår det dock att se hur katten reagerar på grinden.


Loppis

Idag åkte familjen på loppis, eller till en rad second handbutiker. Jag köpte en massa ramar, som säkert blir till något projekt. Behöver ju någon snygg förvaring till mina ringar, armband och broscher. Tror nog att någon av ramarna kommer till användning.

Jag köpte även två par stickor. Tänkte att jag skulle fylla på det laget, så att man har hemma. Tyvärr fanns inte den storlek som behövs till nästa stickprojekt. En liten höna följde också med hem, nu när det snart är påsk.


Stora symässan i Malmö

Förra helgen var jag på stora symässan i Malmö. Eg borde de byta namn på mässan, för den består av allt möjligt pyssel. Mycket garner och smyckestillverkning. Själv kom jag hem med två stickprojekt, och en del smycken. Jag gick också på workshop i sidenbandsbroderi, och lärde mig lite nytt. Kul var det iaf, och första stickningen är redan påbörjad.


Lars Johansson

I fredags gick den smått legendariske barnbibliotekskonsulenren, Lars Johansson, i pension. För att uppmärksamma detta gjorde jag en gubbe till honom. Det har blivit en liten tradition nu att jag gör detta vid pensionsavgångar på jobbet.

Gubbarna gör jag i en självtorkande papperslera från Panduro. Tänkte ta en före-bild innan jag började måla, men glömde som vanligt. Så lite färg hann komma på.


Fylla Pysselrummet

Nu har jag plockat in det mesta av pysselmaterial och verktyg i rummet. (Tygerna ligger dock kvar under en säng på övervåningen.) Sortering pågår och provisoriska möbler in så länge, så man kan börja pyssla ordentligt.


Smyckesförvaring

Jag har sorterat och rensat bland mina smycken. Halsbanden hängde jag på en galge. Och örhängena har fått ramar med fasthäftat tyll i. Då kan jag hänga och sätta fast örhängena i tyget. Båda ide'erna har jag "lånat". Galgen såg jag i en inredningstidning och ramarna på Internet. Jag blev mycket nöjd med resultatet. Och hittade en massa smycken jag glömt att jag ägde.


Energi bars

Det blev även några energi bars bakade ikväll. Tänkte jag skulle ha dom på jobbet när blodsockret sjunker. Använde detta recept som bas.

http://www.coop.se/Recept--mat/Recept/e/energy-bars/

Men hade inte alla ingredienser hemma. Så jag tog lite av det som fanns. De blev goda iaf.


Sylt

Sylten har varit slut här hemma. Så idag passade Ebba och jag på att koka lite jordgubbssylt. Jag gick efter receptet på syltsockerpaketet. Brukar bli gott.


Halsduk

Har haft en halsduk liggande väldigt länge, som det bara var slutfinish kvar att göra.

Nyligen köpte jag en ny kappa, och tänkte att denna halsduken skulle passa till. Nu när den är klar verkar våren ha kommit och den känns lite för varm. Så den får väl ligga till sig till nästa vinter.


Tapettavlor

Under tiden vi har renoverat har jag sparat en bit tapet från varje rum vi gjort. Dessa bitar har jag nu ramat in i olika ramar och satt ihop på väggen. Kul att se vilka tapeter som funnits här i huset. I något rum fick vi fram fyra lager tapet.

Det blev dock lite plottrigt mot den nya tapeten som har mönster. Kanske det blir en stor ram runt alltihop och sedan en enfärgad bakgrund i den.


RSS 2.0