Rabarberpaj

Jag kunde ju inte bara slänga rabarberstjälken som jag tog in för att fota saften med. Blev lagom till lite smask till mig att äta under semifinalen i Eurovision song contest. Mums!

Recept efter mammas hopkok. Till stor paj Sockra rabarbern. Blanda 3 dl mjöl med 1 dl socker och en tesked bakpulver. Strö över rabarbern. Skär skivor av smör el margarin med osthyvel och täck pajen. Grädda i ugn i 200 grader tills den blir gyllenbrun.


Rabarbersaft

Fick för ett litet tag sedan ett gäng rabarber av mamma. Och tidigare samma vecka hade Coops tidning mersmak kommit, med Rabarberrecept i. Såg ett smaskigt och enkelt recept på saft som jag nu har provat. Gott blev det!

Receptet hittar ni här: http://www.coop.se/Recept--mat/Recept/r/rabarbersaft-med-tvaa-smaker/


Världen

Har satt upp en världskarta på väggen i pysselrummet. Markeringarna är för de länder vi har besökt. Röd för Marcus, gul för mig och blå för Ebba. Europa är ju helt klart den världsdel vi besökt mest. Trodde att Marcus skulle vinna med hästlängder när det gällde besökta länder. Men det visade sig det var rättså många gula pluttar också.

Markeringarna var lite stora dock, så det blir kanske till att köpa mindre.


Bockarna Bruse

I går hade vi sista föreställningen på vår lilla turné med sagoteatern Bockarna Bruse. Vi är ett gäng bibliotekarier som spelat sagan i fem olika bibliotek. Vi har själva skrivit manus och gjort rekvisitan. Jag har sytt hornen och målat bron. Jag spelade mellanbocken Bruse, en väldigt glups bock som gillar att äta gräs...

Föreställningen har gjort succé, och det är många barn som sett vår teater. Det har varit jättekul att spela, och att man med små medel kan få till något bra.

Eventuellt ska föreställningen dra på ny turné till hösten. Vi får se hur det blir med det.


Glasfusing

Vid sidan om bibblan i Jämjö har äldreförvaltningen en träffpunkt dit äldre personer kan komma och umgås i olika former. Bland annat har de ett handarbetscafe'. En av damerna där sysslar med glasfusing och hade med sig sina olika glas. Jag passade på att göra några halsband jag också.

Man fick välja färger, mönster och om de skulle vara dubbla eller enkla. Sedan fick vi limma ihop glasen. Damen tog sedan hem våra alster och brände dem i sin ugn, som går upp till 800 grader. Glaset smälter då samman.

Smycket som är vitt, rött och svart fick min kollega i pensionspresent.

 


Länge sedan sist!

Oj vad tiden har gått. Måste erkänna att jag inte haft tid, lust, eller ork att uppdatera bloggen. Pysslet har dock inte stannat av under tiden. Så här kommer början på en bildkavalkad på pysslet.

Vi börjar med en halsduk som jag stickat av ett garn jag köpte på symässan. Garnet heter Lambada, och det var väldigt lätt att sticka med.


RSS 2.0