Namn

Vi hade inga namn vid handukskrokarna uppe, eftersom vi använt en annan toa innan, som nu är under renovering. Så en märkmaskin och några sekunder senare hade vi namn. Svart passar bra till övriga inredningen i vårt annars rätt så gröna badrum.


Renoveringspilleri

Renovering i full gång. Lite småpill har jag hunnit med. Måla lister och börjat rengöra kopparn som ligger framför kakelugnen. Och tillsammans har vi hunnit med lite större delar. Snart är hallen klar. Tror vi hinner innan jul.


Chokladtryffel med passionsfruktsmak

Fixade till lite chokladtryffel igår kväll. Hittade ett bra och enkelt recept i en gammal julbok hemma hos mamma.

Några av chokladerna gav jag bort till de fina ledarna på kyrkans babycafe'. Idag var sista gången innan jul, och troligtvis Ebbas och min sista gång också.

Resten ska vi ha till jul. Om bara jag kan hålla fingrarna i styr och inte äta upp alla innan dess.

Här kommer receptet om någon vill prova.

Till ca 50 st

100 g smör
1 1/2 dl vispgrädde
300 g mörk choklad
3 msk farinsocker
1 msk vaniljsocker
2 msk hallonlikör eller annan likör (jag använde Passoa)

Häll grädde och smör i en gryta. Låt koka upp och matfettet smälta. Lägg i chokladen i bitar och resterande ingredienser. Rör till chokladen är smält. Ställ kallt tills smeten stelnat något. Spritsa sedan ut tryffeln i formar.
Klart!


Tidning

Köpte en pysseltidning igår. Men jag fick inte ha den i fred särskilt länge. :)


Pepparkaksbak!

Så har det årliga pepparkaksbaket gått av stapeln. Hela familjen samlas för bak glögg och annat. Totalt blev det 722 pepparkakor denna gång. Vinnare i tävlingen blev mamma med 260 st. Jag lyckades göra 222 st.


Födelsedagskort och elpilleri

Idag blev det ett litet pyssel till. Jag gjorde ett litet födelsedagskort som nu ligger i postlådan på väg.

Vi har också fått hjälp med lite elpilleri av pappa. Nu fattas bara golv och lister, sedan är det klart för inredning i Pysselrummet. Så snart går drömmen i uppfyllelse!

Tack pappa för hjälpen!


Julkort

Så var det dags att visa mitt första pyssel. Och eftersom det snart är jul, så blir det julkorten som pysslas.

Har sedan ett par år tillbaka gjort egna julkort. Kul, men lite tråkigt med upprepningen. Det brukar också bli en och annan blåsa när jag klipper. Men vad gör man inte för att sprida lite julglädje.


Ett pyssel i veckan!

Hej!

Nu tänkte även jag ge mig in det här med bloggande. Mest för att sätta lite press på mig själv att göra saker som jag tycker om.

Har sedan jag såg filmen Julie & Julia velat ta mig an ett liknande projket. När jag sedan kollade i min systers nya bok kreativitetskalendern,365 sätt att förändra ditt liv. (se mer här: http://ulisbulis.blogspot.com/2011/12/knoppis-och-malmoresa.html) fick idén fart igen.

Nu har jag inte ambitionen att göra något varje dag, utan jag tänkte att ett pyssel i veckan är en bra nivå.

Så njut av mitt pysslande. Det tänker jag göra iaf.

MVH
Lillis

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0