Banankaka

Jag handlade lite mjölk, bröd, pålägg och bananer på lunchen på jobbet för ett tag sedan. Men tydligen är jag ganska tankspridd, och lyckades glömma maten på jobbet flera dagar. När den hade legat där en vecka fick min kollega nog och körde hem den åt mig.

När hon lämnade av den kom hon också med en uppmaning om att göra banankaka på de numer lite bruna bananerna. Och vem kan väl säga emot ett sådant förslag? Så två banankakor bakades samma kväll. Smaskigt blev det också.

Här finns receptet:

http://www.kokaihop.se/recept/banankaka


Gardin

För ca 2 veckor sedan sydde jag en gardin till hallen. Det blev en ganska enkel modell, men ändå lite tillspetsad...


Brödbak

Så kommer det sista inlägget från semestern i Norrland.

Varje gång vi varit uppe, har Marcus velat baka tunnbröd i bakugnen som finns i huset. I år blev det äntligen av, och vilket gott bröd. Vi fick även hjälp av Marcus kusin Per-Erik som var en hejare på att baka.

Men det var en hel del moment för att få till bröden. Först gjorde vi degen, som skulle stå och jäsa 40 min. Sedan skulle degen kavlas med två olika kavlar, rallras och naggas. Och inte att förglömma allt borstandet. Det fick inte vara för mycket mjöl på bröden när de åkte in i ugnen. Borsten var hemmagjord av en hundsvans. Låter makabert, men det var väl så man gjorde förr, tog vara på det man hade.

Bröden blev riktigt goda. Tyvärr så hann de mögla innan vi kom hem. Men några riktigt smaskiga frukostar blev det.

Här kommer receptet för den som vågar försöka.

2 lit mjölk
1 1/2 paket jäst
200 g margarin
1 dl sirap
1tsk salt
Anis
Fänkål
2 kg rågsikt


RSS 2.0