Löv

Ebba ville leka med lera igår. Vi tog fram min lera, och gjorde lite löv. Hade sett på Internet hur en tjej gjort. Målade dom idag. 


Farmors byrå

Min Farmor gick nyligen bort, och efter henne fick jag en byrå som hon haft. Ebba och jag målade den tillsammans med Annie Sloan's Chalk paint. En färg som inte luktar, och är överstrykningsbar efter ca 35 min. Man bör dock vaxa efter för att försegla, och det luktade lite. 

Byrån är nu fylld med Ebbas eget pyssel. Papper, pennor klisterlappar etc. 





Glömde i ivern att starta att ta en förebild, men en del fick jag med innan det täcktes. Färgåtergivningen är svår, då bilderna tagits i olika rum. 

Halsduk

I affären Ica Renen säljer de trevliga garner. Jag köpte ett och stickade en halsduk. Syrran hjälpte mig att lägga upp, och visade hur man ökar. Tyckte färgerna var fina, men trodde inte att det skulle bli kamouflagemönstrat. Men den blev ok iaf när man har den på sig. Fick med ett extra nystan hem. Kanske man ska väga sig på något avancerat spm vantar eller mössa, till längre fram. Vi får se. 





Tunnbröd

Även denna Norrlandssemester blev det tunnbrödsbak. Jag kavlade mest, och Ulrika skötte ugnen. Marcus och Dan fixade elden, och värmde upp bakugnen. Det är svårt att få till snitsen och tjockleken. Men några blev runda iaf. Barnen kavlade också några bröd. 

Denna gången frös vi in dom direkt, och lyckades få med dom hem. Till skillnad från förra gången då de möglade innan vi kom hem. 




Sylt

En semestertripp till Norrland måste ju innehålla bärplockning. Och då också sylt. Hjortronen har jag, Ulrika och Dan plockat. Ulrika syltade den. Blåbären plockade jag och syltade själv. Senare plockade Ulrika och jag fler blåbär, men de blev infrysta som de var. Mums! 



RSS 2.0